Hoe zijn wij begonnen?

Een begrip in bestratingen

“Ik heb niet zo’n zin in het boerenbedrijf,” zei opa Harrie tegen zijn vader, “ik rij liever op de vrachtwagen.” En zo was in 1960 de geboorte van HK een feit. Harrie hield wel binding met de boeren; hij handelde in hooi, stro, aardappelen, bieten, perspulp e.d. en verzorgde desnoods ook het transport: Alles wat ze nodig hadden, leverde Van Kemenade vanuit de lokatie Best aan de Steenovenseweg. Daar kwam in de jaren ’70 de handel in stenen voor een oprit, betonplaten, zand en grind bij.

“Het transportbedrijf en de fourage is nog steeds gevestigd in Best”, aldus Annie vanuit het nieuwe kantoor aan de Ekkersrijt te Son, waar sinds begin 2008 de bestratingsmaterialen worden verkocht. Tot 2008 werden de bestratingsmaterialen verhandeld vanuit de lokatie Best (Koppelstraat en Zandstraat). Vanaf de zeventiger jaren werden transport en de handel in bestrating steeds belangrijker, want de boerenstand nam af. Annie heeft wel iets van opa bewaard. Op dinsdag, donderdag en zaterdag verkoopt zij aan de Steenovenseweg, hun eerste bedrijf, nog steeds hooi en stro aan de `hobbyboeren` voor hun konijn, cavia, paard. Opa Harrie, reed tot op 86-jarige leeftijd  zelf nog regelmatig naar Bavel, waar sedert 2001 ook een bedrijf van HK in bestratingsmaterialen is gevestigd. Het handelen en vooral het persoonlijke contact met klanten kan Harrie niet loslaten. In 1986 is Ton van Kemenade, de zoon van Harrie, toegetreden tot het bedrijf HK en heeft vervolgens het bedrijf in 1993 volledig overgenomen van zijn vader. Samen met zijn vrouw Annie heeft Ton momenteel het roer stevig in handen.

Hoe is het nu?

Tegenwoordig bestaat het transport en de handel voor 80% uit bestratingsmateriaal, zowel gebruikt als nieuw. Hiervoor hebben we meer dan 40 werknemers in dienst en bezitten we 11 vrachtwagens en 3 kraanwagens. Onze klanten zijn grote aannemer- en bouwbedrijven zoals Heijmans, Ballast Nedam, gemeenten, maar ook de particulier, hoveniersbedrijven en stratenmakers zijn van harte welkom. Naast allerlei bestratingsmaterialen levert het bedrijf ook split, grind, tuinturf, zand, siertuinbemesting en kunstgras, dus “alles voor de tuin, behalve de beplanting. Daar zijn de hoveniers veel beter in,” laat Annie weten. “En voor elk budget kun je hier terecht.”

Een familiebedrijf

Dat merk je als je ziet hoe wij bij Van Kemenade met elkaar omgaan. Het is duidelijk een grote familie. “Dat vinden wij heel belangrijk. Iedereen moet zich hier thuis voelen. Of je nu directeur bent van BAM of je komt voor je eigen achtertuintje, we nemen voor iedereen gezellig de tijd.”

Fourage

Voor meer informatie over onze fouragehandel, klik hier.

Transport

Voor alles over transport en ons eigen wagenpark, klik hier.